На Кіровоградщині начальник поліції організував банду браконьєрів

На Кіровоградщині начальник поліції організував банду браконьєрів

На Кіровоградщині у місті Світловодськ голова місцевої поліції організував банду, яка незаконно виловлювала рибу. Серед браконьєрів знайшли працівників поліції.

Про це повідомляють журналісти “Хабарники України" на своїй сторінці у Facebook.

“Начальник поліції міста Світловодськ Кіровоградської області Андрій Гулий злочинним наказом відправив своїх підлеглих займатися браконьєрством. Скориставшись нагодою, що в країні йде війна проти загарбників та поки всі правоохоронні органи захищають рідну неньку Україну, Гулий разом зі своєю бандою грабують водні ресурси нашої України! Але ми не дамо цим негідникам замовчати та приховати їхні злочинні дії!", - розповіли журналісти.

За їх інформацією, 25 березня працівники поліції Кіровоградської області затримали інших працівників поліції, які працювали у відділку міста Світловодськ.

“25.03.2022 працівниками правоохоронних органів Кіровоградської області затримано працівників поліції м.Світловодськ Кодака Є.Ю., Смоляра В.М. та Збиранника Б.О., які без належного дозволу, в заборонений час, здійснювали незаконне зайняття рибним промислом на узбережжі Цибульської затоки Кременчуцького водосховища", - йдеться у повідомленні.

Риба поліцейська машина

На місці події у затриманих вилучено браконьєрські сітки, та риби на загальну суму 214 608 грн, човен моторний, службовий автомобіль “ВАЗ 2121", обладнаний світловими та звуковими спеціальними сигналами, в з’єднанні із причепом для перевезення човна.

Браконьєри заявили, що займалися цим за вказівкою начальника відділення поліції № 1 міста Світловодськ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області підполковника поліції Андрія Гулого. Вони розповіли, що Гулий вже після вилову риби реалізує її через своїх знайомих на місцевому ринку.

“Наразі матеріали кримінального провадження перебувають в Олександрійській окружній прокуратурі, де зараз затягується та не вирішується питання щодо зміни підслідності та подальшої передачі їх в установленому законодавством порядку. У зв’язку з тим, що попередньо Гулий А.А. домовився за грошову винагороду з керівною ланкою Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області про закриття кримінального провадження", - повідомили журналісти.

Читайте також