На фіктивному ОСББ  «заробили» понад 700 тисяч гривень

На фіктивному ОСББ «заробили» понад 700 тисяч гривень

Двоє рівнян та ще один їхній спільник у 2020 році, використовуючи привласнені та згодом підроблені паспорти громадян України, зареєстрували фіктивне об'єднання співвласників багатоквартирного будинку у Рівненському районі і ФОП та відкрили рахунки в банківських установах.

Пізніше, використовуючи ці документи, вони оформили кредит в банку, нібито для фінансування заходів з підвищення енергоефективності. За документами вони обіцяли замінити понад 70 вікон у багатоквартирному будинку. Для "заміни вікон" вони отримали 730 тис. грн кредиту, які потім ці кошти переказали з рахунку ОСББ на рахунок підприємця.

На погашення цього кредиту Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України відшкодувало банку майже 300 тис. грн, а департамент житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА – ще майже 50 тис. грн.

Як повідомляє пресслужба прокуратури області, одному з фігурантів нині обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт, а іншого оголошено в розшук, оскільки після вручення йому підозри він переховується від правоохоронців.

Читайте також