На Донбасі за тиждень нарахували майже 2 тисячі порушень режиму припинення вогню

На Донбасі за тиждень нарахували майже 2 тисячі порушень режиму припинення вогню

Близько половини з цих порушень Місія ОБСЄ розцінила як навчання з використанням зброї в окупованій частині Луганської області

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні протягом минулого тижня зафіксувала майже 2 тис. порушень режиму тиші на сході України. Це, у свою чергу, на 265% більше, ніж тижнем раніше.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Ми закликаємо російську сторону відмовитися від агресивної поведінки та почати покращувати ситуацію з безпекою на місцях. Минулого тижня СММ зафіксувала майже 2 тис. порушень режиму припинення вогню, що на 265% більше у порівнянні з попереднім тижнем", — сказав Цимбалюк.

Він зазначив, що Місія ОБСЄ близько половини цих порушень розцінила як навчання з використанням зброї.

Про фіксацію СММ ОБСЄ майже 2 тис. порушень режиму припинення вогню протягом минулого тижня під час засідання Постійної ради також заявила делегація Європейського Союзу. Уточнюється, що лише 17 червня було зафіксовано 994 порушень режиму тиші.

"Кількість порушень демонструє, що загальна ситуація з безпекою у зоні конфлікту залишається нестабільною. Крім того, з початку 2021 року СММ підтвердила 37 жертв серед цивільного населення, з них 73% випадків були внаслідок мін, нерозірваних боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів. Також спостерігається зростання жертв серед українських військових", — зазначається в заяві ЄС.

Джерело: Укрінформ

Читайте також