На будівництві ліцею на Костопільщині

На будівництві ліцею на Костопільщині "відмив" майже 400 тисяч гривень, а будівля розвалюється

Ліцей у селі Пісків Костопільської територіальної громади розвалюється, хоча збудували його і з помпою відкрили три роки тому. Перші руйнації закладу його працівники побачили майже одразу. Кажуть, протікав дах, почав здуватись лінолеум на підлозі, невдовзі з’явились і тріщини на стінах, просів фундамент. Нині у деякі щілини пролазить рука.

Незважаючи на те, що за два тижні розпочнеться новий навчальний рік, будівлю досі не відремонтували. Підрядник будівельна фірма "Стиль-Декор" не поспішає усувати недоліки. Батьки учнів кажуть, що до такої школи своїх дітей не пустять, оскільки бояться, що будівля може завалитись.

Тим часом слідство завершило розслідування кримінального провадження щодо обвинувачення директора фірми "Стиль-Декор", який на будівництві ліцею "відмив" 388 тисяч гривень.

Як повідомляє пресслужба прокуратури області, досудовим розслідуванням було встановлено, що директор товариства у змові з іншими особами впродовж 2016-2017 років внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт, завищивши їхні обсяги, та заволоділи бюджетними коштами в розмірі 388 тис. грн, виділених на будівництво навчального закладу. Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА, як потерпіла юридична особа, під час досудового розслідування заявив цивільний позов на зазначену суму збитків, а на майно обвинуваченого накладено арешт на загальну суму майже 1,5 млн гривень.

Справу передано до Рівненського міського суду.

Читайте також