На Березнівщині чоловік з вилами напав на поліцейського

На Березнівщині чоловік з вилами напав на поліцейського

Патрулювання для поліцейського з Березнівського відділення поліції Ігоря Курильчука могло завершитися трагічно. На нього накинувся чоловік з вилами. Щоб удар не припав у груди, поліцейський відбив вила. Проте поранення уникнути все ж не вдалося – отримав удар у ногу. Нині Ігор Курильчук (на фото) перебуває у лікарні.

Інцидент трапився у селі Маринин колишнього Березнівського, а нині Рівненського району.

Поліцейський екіпаж під час патрулювання помітив мотоцикліста, який їхав дорогою без шолома і, як вони кажуть, дивно маневрував. Їхню вимогу зупинитись мотоцикліст проігнорував. Навпаки, додав швидкості. Поліцейські поїхали за ним, але мотоцикліст заїхав на власне подвір’я. І ось тут все і розпочалось.

- Вийшовши зі службового автомобіля, працівники поліції намагались підійти до мотоцикліста і показати своє посвідчення. Однак чоловік схопив металеві вила і почав наближатись до одного з працівників поліції та завдав удар у праву ногу, – каже заступник начальника відділення поліції м. Березне Віталій Штемпель.

- Розмови навіть не було, він просто накинувся з вилами, - розповідає потерпілий поліцейський Ігор Курильчик. – Хотів ударити мене вище – в груди, але я відбив удар, та все ж поранення уникнути мені не вдалось. Він проколов мені ногу.

Коли інший поліцейський хотів вихопити вила, вибігла з будинку дружина 49-річного мотоцикліста, яка намагалась відібрати їх. Але поліцейський був вправніший, вила вирвав, щоб знову цим знаряддям нікого не ударили.

Поки пораненому Ігорю Курильчуку його напарник перемотував ногу та викликав швидку допомогу, господар обійстя накивав п’ятами.

Прибула "швидка" із сусіднього села Соснове.

- Скільки їздимо на виклики, але ось такий, коли поранили поліцейського, та ще й вилами, у нас вперше трапився, - розповідає фельдшер Олена Плещук. – У поліцейського була пробита права нога. Ми рану обробили, перев’язали і запропонували йому госпіталізацію, проте він відмовився.

Тим часом у село прибув інший екіпаж поліції. Почали шукати нападника-мотоцикліста. Знайшли аж через декілька годин. Чоловік ховався у кущах за півкілометра від дому.

- Після затримання зловмисника перевірили на стан алкогольного сп’яніння. Чоловік був напідпитку, – каже Віталій Штемпель.

Затриманого 49-річного Віктора відвезли до поліції. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За напад на поліцейського йому загрожує до п’яти років в’язниці.

Після інциденту поліцейський поїхав додому. Однак вночі, каже Ігор Курильчик, нога стала сильно боліти. Тепер він – пацієнт районної лікарні, йому зробили щеплення від правця, оскільки вила були іржаві.

Хоч мешканці села і не були свідками цього випадку, проте підтримують односельчанина. Кажуть, що поліцейські не мали права вриватись до подвір’я, а тим паче наставляти на господарів пістолети. Принаймні саме така версія інциденту поширилась селом. У поліції запевняють, що правоохоронці зброю не виймали. Але це вже буде встановлено під час слідства.

До речі, це не перший випадок нападу на поліцейського. У липні 2018 року в селі Стовпець Дубенського району 34-річний чоловік проштрикнув вилами 25-річного поліцейського Олександра Гордійчука, який приїхав на виклик про сварку між сусідами. Правоохоронець згодом помер у лікарні. Нападника засудили до довічного ув’язнення.

Читайте також