Мобілізація: кого насамперед призиватимуть у серпні

Мобілізація: кого насамперед призиватимуть у серпні

Загальну мобілізацію в Україні продовжили до 15 листопада, відтак чоловікам віком від 18 до 60 років, які визнані придатними для військової служби під час воєнного стану, продовжать вручати повістки.

Під час мобілізації у серпні особливу увагу звертатимуть на тих, хто на високому рівні володіє іноземними мовами. Водночас насамперед повістки отримуватимуть військовозобов'язані чоловіки з бойовим досвідом, а вже потім – люди з певними спеціальностями.

- В українській армії так само, як і раніше високий попит на фахівців, які володіють іноземними мовами. Зокрема, англійською, німецькою та французькою. Люди зі знанням мов потрібні для співпраці з інструкторами з інших країн, які навчають українських військових поводження з новими видами озброєння, – йдеться у повідомленні Міністерства оборони.

Також Збройним силам завжди будуть потрібні водії, зв'язківці, оператори БПЛА, IT-фахівці та фахівці зі снайпінгу, зокрема інструктори та стрільці. У серпні можуть призвати тих, кого раніше визнали придатними та обмежено придатними, незалежно від того, чи служили вони раніше.

Мобілізувати можуть:

* придатних та обмежено придатних за станом здоров'я під час воєнного стану чоловіків з досвідом військової служби віком від 18 до 60 років;

* придатних та обмежено придатних за станом здоров'я під час воєнного стану чоловіків віком від 25 до 60 років без досвіду військової служби;

* знятих та виключених з військового обліку чоловіків віком від 18 до 60 років (з "білим квитком"), визнаних придатними або обмежено придатними за станом здоров'я під час воєнного стану рішенням ВВК (військово-лікарської комісії), які не вчиняли тяжких злочинів.

Читайте також