Міносвіти назвало мінімальні прохідні бали для вступу до ВНЗ

Міносвіти назвало мінімальні прохідні бали для вступу до ВНЗ

Міністерство освіти та науки опублікувало відеороз'яснення того, які прохідні бали потрібні для вступу до вищих навчальних закладів під час вступної кампанії-2021.

Так, у МОН розповіли, що для того, аби мати можливість брати участь у конкурсі на бюджет, вступникам необхідно буде отримати конкурсний бал мінімум у 125 балів.

Крім того, як і у 2020 році, на низку спеціальностей встановлено додаткові мінімальні прохідні бали. Для вступу на бюджет чи контракт для здобуття молодшого бакалавра, бакалавра галузей знань 08 "Право", 28 "Публічне управління та адміністрування", 29 "Міжнародні відносини" мінімальний конкурсний бал становить 140 балів.

ІнфографікаМОН

Міністерство повідомило, що для вступу на бюджет чи контракт для здобуття магістра за спеціальністю 226 "Фармація, промислова фармація" потрібно набрати конкурсний бал щонайменше 130.

У відомстві зазначили, що залишилися й обмеження щодо мінімальних значень кількості балів з другого та третього предметів ЗНО не менше ніж 150 балів для спеціальностей 221 "Стоматологія", 222 "Медицина", 228 "Педіатрія". Однак цього року таке обмеження не стосуватиметься вступників із конкурсним балом вище ніж 175.

Читайте також