Мешканку Білої Криниці, яка напала на сина з ножем, відправили до СІЗО

Мешканку Білої Криниці, яка напала на сина з ножем, відправили до СІЗО

15-річний хлопець прокинувся від болю в грудях. Спросоння не зрозумів, що коїться, і почав відбиватись від агресивної матері. Це і врятувало йому життя. Нині нападниця у СІЗО.

У селі Біла Криниця цією історією приголомшені. Сусіди кажуть: такою Лесю, як тієї ночі, ще не бачили. Одразу після інциденту вона виглядала схвильовано і байдуже одночасно.

А ще на світанку 40-річна жінка прийшла до сина у кімнату. І поки 15-річний підліток спав, вдарила його у груди ножем. Ніж потрапив у кістку, і це врятувало юнаку життя. Від болю він прокинувся і щосили відштовхнув матір.

- Потім хлопець почав кричати. Крики почув батько, який спав у сусідній кімнаті. Вже удвох вони намагались відібрати у неї ніж, - розповів заступник керівника Рівненського районного управління поліції Вадим Артюхович.

Вгамовуючи жінку, чоловік порізав обидві долоні. Тим часом поранений син телефонував на “швидку” та до правоохоронців. Знадобилась медична допомога і нападниці. Їй спеціальна бригада медиків ввела заспокійливі препарати.

- Як з’ясувалось, мама хворіє на психічні розлади, лікується в психіатра і приблизно два місяці тому в неї настало весняне загострення. Це поранення вона заподіяла у стані агресії, - прокоментував заступник головного лікаря Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Ушкевич.

На щастя, життю підлітка нічого не загрожувало. Поранення було непроникаючим. Тож медики обробили рану, наклали пов’язку і для повного обстеження госпіталізували дитину до обласної дитячої лікарні, звідки потім відпустили.

- Ми живемо близько п’ятнадцяти років поруч. Усе, що можу сказати, - це хороша сім’я. Люди адекватні, тверезі, працьовиті. Про хворобу Лесі ніколи й не здогадувалась. Ніхто такого не очікував, - каже сусідка Жанна Чернюшок.

Чи планувала напад на сина - пояснити правоохоронцям жінка так і не змогла. Жодних конфліктів напередодні, кажуть у поліції, в родині не виникало. Лише чоловік повідомив: незадовго до нападу дружина з невідомих йому причин відмовилась від прийому препаратів, які призначив лікар.

Підозрювану арештували. Правоохоронці інкримінують їй замах на вбивство. Втім, уже призначили кілька експертиз, одна з яких судово-психіатрична. Бо поки що єдина версія слідчих – на життя сина Леся посягала через психічні розлади.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також