Майдан незалежності реконструюють

Майдан незалежності реконструюють

Нарешті в Рівному буде оновлений Майдан Незалежності. Новий 2021 рік рівняни зможуть зустріти на оновленому покритті в центрі міста. 

У Рівному стартувала перша черга реконструкції неоновленої частини майдану Незалежності. Відповідно до графіку, роботи триватимуть до 24 грудня. Остаточний ремонт та реставрацію площі підрядник має зробити до березня 2021-го року за 6 мільйонів гривень.

Вчора, 19 жовтня, біля центральної аптеки на майдані Незалежності, демонтували старі плити. Пішоходам заборонено ходити по цій території. Цьогоріч місто передбачило більше мільйона гривень на ці роботи.

Також на майдані Незалежності планують вирівняти бруківку навколо пам’ятника Тарасові Шевченку, замінити плити та вирівняти бордюри біля центральної аптеки. Таку інформацію отримали журналісти «Суспільного» від мерії на початку року.

Хто буде виконувати ці роботи на майдані стало відомо ще 18 серпня. Тендер з-поміж чотирьох кандидатів виграла ТОВ-фірма «Картакоз». Вона запропонувала виконати капітальний ремонт майдану Незалежності за 6 мільйонів гривень.

21 вересня УКБ міста уклало з підрядником договір, згідно з яким той повністю має закінчити капремонт до 12 березня 2021 року. На реконструкцію цьогоріч у міському бюджеті передбачили 1 мільйон 367 тисяч гривень.

За кілька тижнів до тендеру журналістам показали детальний план благоустрою і повідомили, що всього на реконструкцію планували витратити 7,5 мільйонів гривень.

Всі роботи мають капітальний характер і проект розбитий на декілька етапів. В тендерній документації вказано, що в рамках першої черги мають розібрати майже 100 кубічних метрів плит, це майже 400 штук. Серед іншого повинні поміняти й усю кананілазію та мережі.

Нагадаємо, старі радянські плити на бруківку на майдані Незалежності в Рівному почали замінювати у 2008 році.

Читайте також