Мандрівний бандурист виступав у Рівному

Мандрівний бандурист виступав у Рівному

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї виступив мандрівний поет-бандурист Богдан Козловський. Він подорожує Поліссям, де у містечках та селах збирає оповіді старожилів, які надихають його на створення нових авторських пісень. Бандурист розповів Суспільному, що мета його подорожей — відродити кобзарство.

22-річний бандурист Богдан Козловський родом з Очакова, що на Миколаївщині. Навчається на історичному факультеті у Києві, а влітку — подорожує Україною та грає на бандурі для місцевих.

- Намагаюся відроджувати ту кобзарську спадщину, яка була, власне, заснована заради того, щоб тримати народ ще в часи козацтва, в певному стані свідомості, в певному стані доторку до оцієї сакральної української культури, яка і дає нам сили насправді триматися. Виборювати нашу свободу, нашу незалежність і дати відчуття переконання того, що ми обов'язково переможемо, ми будемо господарями на своїй землі, — каже поет-бандурист.

Богдан почав мандрувати Україною шість років тому, наразі породжує Поліссям. Проїздив Поділля, Волинську та Чернівецьку області, Буковину, Галичину, Центральну Україну, каже бандурист:

- Ще дуже багато місць є, які я не відвідав, які хотів би відвідати. Але перерахувати я точно не можу, тому що я і в великих містах був. Хоча, чесно скажу, я більше люблю маленькі містечка, села глухі, села, де є якісь цікаві старожили, в яких можна розпитати, які можуть розповісти цікаві історії.

У репертуарі мандрівного бандуриста, окрім народних пісень, власні вірші, покладені на музику. Також музикант грає для військових у госпіталях та мріє відвідати Донбас.

Читайте також