Макрон, Шольц і Драґі поїдуть в Ірпінь

Макрон, Шольц і Драґі поїдуть в Ірпінь

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі відвідають Ірпінь на Київщині в рамках офіційної поїздки в Україну.

"Ми зустрінемося з президентом Володимиром Зеленським, щоб вирушити на місце бойових дій, де скоювали вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто - Ірпінь", - сказав Макрон BFMTV після прибуття до Києва.

Він зазначив, що хоче "надіслати українцям меседж підтримки та європейської єдності".

Шольц своєю чергою вкотре публічно пообіцяв допомагати Україні "скільки це знадобиться".

"Ми хочемо не тільки проявити нашу солідарність. А також запевнити, щоб допомога, яку ми організовуємо (фінансова, гуманітарна й у сфері озброєння), триватиме. Ми займатимемося цим, доки триватиме боротьба України за незалежність", - сказав він у коментарі Bild.

Про прибуття лідерів трьох країн в Україну стало відомо рано-вранці 16 червня. Діставалися до Києва вони, як і всі іноземні гості потягом. Раніше спільну поїздку Макрона, Шольца й Драґі неодноразово анонсували в ЗМІ, але офіційного підтвердження не було.

Лідери трьох країн "везуть в Україну кандидатство в ЄС". Також вони проситимуть повернутися до переговорного процесу з президентом Росії Володимиром Путіним, заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Читайте також