Лісовози-вбивці: у Березному від металевого ободу, що відірвався з колеса, загинув чоловік

Лісовози-вбивці: у Березному від металевого ободу, що відірвався з колеса, загинув чоловік

Перевантажені деревиною лісовози, які щодня їздять дорогами населених пунктів, стають небезпечними. І не лише тому, що добивають вже розбиті дороги, а й несуть загрозу людям. Торік у селі Новорічиці колишнього Зарічненського району від металевого кільця, що відірвалось від колеса лісовоза під час руху, загинула 11-річна Вікторія. Минулого тижня у такий же спосіб загинув 45-річний березнівець. І немає впевненості, що більше таких трагічних випадків не станеться, хоч як би не запевняли власники лісових господарств, що автомобілі виїжджають у рейси справними.

Минулого четверга 45-річний Василь ішов тротуаром на вулиці Корецькій у Березному. Йшов з 13-річним племінником. Проте хлопцю пощастило: його покликала тітка, щоб допоміг переставити драбину. Хлопець побіг. У цю ж мить у завантаженого лісовоза з протилежного боку дороги вистрілило колесо. Металевий обід відлетів і поцілив у Василя. Він впав на сітку. Хлопчина, який вже добігав до тітчиного двору, до якого було метрів з 50, почув страшний гуркіт. Він обернувся і побачив скривавленого дядька. Хлопчина покликав на допомогу тітку. Василя кинулась рятувати його сестра. Вона знайшла на сусідському подвір’ї майку. Розірвала її та, скрутивши в джгут, намагалась перев’язати руку братові, щоб зупинити кров.

- Він падав, окрім того, що йому відрізало пів руки до ліктьового суглоба, йому побило всю праву частину. Він сильно вдарився головою об сітку, – розповіла сестра Василя Галина Фінчук (на фото), яка працює медсестрою.

Поки жінка надавала братові допомогу, сусіди викликали "швидку". З узбіччя Василя, який ще дихав, "швидкою" повезли до лікарні.

У реанімацію чоловіка доправили з пульсом 20 ударів за хвилину. В операційній медики за три години тричі запускали серце.

- Внутрішньочеревна кровотеча та клінічна смерть. Ми надали адекватну допомогу, але травми були занадто великі — масивна кровотеча, комбінований шок тяжкого ступеня, на жаль, врятувати чоловіка не вдалося, — розповіла завідувачка реанімації Березнівської райлікарні Ірина Пилипака.

- Від моменту травматичної ампутації кінцівки до моменту накладання джгута медсестрою минуло орієнтовно п’ять хвилин. У пацієнта були ушкоджені крупні артеріальні стовбури. А за п’ять хвилин втрачається такий об’єм крові, який неодмінно призводить до зупинки серцевої діяльності, – розповів заступник директора центру екстреної меддопомоги Олег Ушкевич.

- Я так хотіла, щоб він жив, - каже сестра, яка у тій ситуації зробила все, що могла.

Нині лісовоз "Урал", в якого вистрілило колесо, стоїть на поліцейському спецмайданчику. Належить авто спеціалізованому виробничому сільськогосподарському кооперативу "Агроліс".

- От мені цікаво, як довго та машина буде там стояти? І коли вона знову поїде вбивати людей? Підприємство, як правило, скине вину на водія. Бо водій – він і механік, він і технолог, він і вантажник. Такі машини потрібно постійно перевіряти, проводити їм техогляди… Це одна людина загинула, і ще будуть подібні трагічні випадки, – говорить брат загиблого Петро Котелюх.

Керівник фірми та водій приходили висловити співчуття та пообіцяти підтримку, – каже брат загиблого.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. За інформацією правоохоронців, 40-річний місцевий водій вантажівки за результатами огляду був тверезий.

- Слідче управління ГУ Національної поліції проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні. Зловмиснику, в разі встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, загрожує покарання до восьми років позбавлення волі, – говорить заступник начальника відділення поліції м. Березне Віталій Штемпель. - Хто нестиме відповідальність – водій чи механік, який випустив машину, – будуть встановлювати в ході досудового розслідування.

Наприкінці червня Василю мало виповнитися 46 років. Він був найстаршим з-поміж п’яти дітей. Після розлучення жив з матір’ю-пенсіонеркою. У нього залишилася донька.

Читайте також