Лікаря-хабарника оштрафували, частину вилучених грошей передадуть для ЗСУ

Лікаря-хабарника оштрафували, частину вилучених грошей передадуть для ЗСУ

Рокитнівський районний суд ухвалив вирок лікарю-травматологу місцевої багатопрофільної лікарні, якого обвинувачували у вимаганні 1 500 доларів за допомогу з документами для відстрочки від мобілізації. Обвинувачений погодився на угоду про визнання винуватості у справі про отримання хабара і сплатить штраф.

У грудні минулого року правоохоронці викрили 48-річного лікаря-травматолога Рокитнівської багатопрофільної лікарні на отриманні хабара - 1 500 доларів. Поліцейські встановили, що лікар пообіцяв місцевому жителю посприяти в оформленні медичних документів для отримання групи інвалідності, яка надалі буде однією з підстав для відстрочки від мобілізації та виїзду за кордон.

Обшуки провели також і за місцем засідання МСЕК, вилучили 234 300 гривень, 4 700 доларів та медичні документи.

Відповідно до вироку Рокитнівського районного суду чоловік уклав угоду із прокурором про визнання винуватості та зголосився частину вилучених у нього грошей передати Збройним силам України.

Рокитнівський районний суд визнав чоловіка винним та оштрафував на 34 тисячі гривень. Також конфіскував 4700 доларів, зарахувавши їх на потреби ЗСУ. Обставини, які пом'якшили вирок — щире каяття та сприяння розслідуванню.

Читайте також