Лікар за грати не сяде, бо визнав вину

Лікар за грати не сяде, бо визнав вину

Завідувачу поліклініки однієї з лікарень Рівненщини, якого викрили на одержанні хабара за вплив на прийняття рішення членів МСЕК, суд виніс вирок – сплатити штраф.

Слідство встановило, що обвинувачений, будучи головою районної військово-лікарської та консультативної комісій, пропонував ухилянтам оформити фіктивну групу інвалідності і таким чином уникнути призову.

Лікаря було затримано «на гарячому» під час отримання 1500 доларів від місцевого жителя за формування та видачу висновку для продовження терміну дії його інвалідності.

Як йшлося у матеріалах справи, 18 березня цього року обвинувачений лікар провів у робочому кабінеті черговий прийом пацієнта, під час якого написав на аркуші, що за 2000 гривень здійсить вплив на голову та членів Острозької міжрайонної МСЕК, і ті нібито приймуть позитивне рішення про встановлення групи інвалідності. Під час наступної зустрічі, 23 квітня року, обвинувачений уже просив у чоловіка 1500 доларів за своє сприяння. Наступного дня після розмови посадовець отримав усю суму, після чого його і затримали правоохоронці.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили гроші, отримані від протиправної діяльності та медичну документацію.

У суді обвинувачений підписав із прокурором угоду про визнання своєї вини. Суддя визнала лікаря винним й призначила штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

Читайте також