"Кожна гривня — рятує життя": на благодійному ярмарку зібрали гроші для ЗСУ

140 тисяч гривень на дрони та засоби радіоелектронної боротьби для побратимів, які воюють на Покровському напрямку, зібрали бійці рівненського підрозділу Національної Гвардії.

Минулої неділі вони організували у парку Молоді (Лебединці) у Рівному благодійний ярмарок. На ньому військовики показали відвідувачам броньовану техніку, різні види озброєння, провели майстер-класи зі стрільби та познайомили із дресированими собаками, яких тренують знаходити вибухівку.

- Наші нацгвардійці уже понад рік беруть участь у бойових діях. Вони обороняли Авдіївку і Покровськ. Для ще більш ефективного виконання бойових завдань їм потрібні дрони і засоби радіоелектронної боротьби. Тому чимало локацій створено для підтримки підрозділу, — розповіла  Суспільному пресофіцерка рівненського підрозділу Нацгвардії Марина Захарчук.

Оператор безпілотних літальних апаратів Олександр Ящук розповів, чого найбільше потребують військові на фронті:

- Найбільше побратимам потрібні саме FPV-бомбери, також "Mavic" — для того, щоб проводити розвідку, зменшувати втрати серед особового складу наших військовослужбовців. Також потрібні одноразові FPV: семидюймові, восьмидюймові, десятидюймові, щоб знищувати противника і швидше дійти до перемоги.

Долучився до ярмарку у свій 29 день народження й заступник командира рівненської частини Нацгвардії Андрій Стахів:

- Дуже приємно бачити багато людей, які прийшли на ярмарок. Це найкращий подарунок до дня народження. Наша ціль була — зібрати гроші для військовиків, які наразі виконують завдання на одному з найгарячіших напрямків — Покровському. Кожна гривня — рятує життя".

Читайте також