Клевань стане центром залізничних перевезень

Клевань стане центром залізничних перевезень

Пункт залізничних перевезень, які будуть прямувати Україною та усією Європою - відкрили на Рівненщині. Такий вантажний хаб, площею 10 га, відтепер працює в Клевані.

Новий мультимодальний термінал є другим в Україні. Тут будуть розвантажувати, перевантажувати та зберігати різні товари, які в подальшому відправлятимуть залізницею.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, термінал покращить логістику та знизить ціни на вантажні перевезення. Окрім того, оскільки «сухий порт» буде орієнтуватись на залізничні перевезення, це допоможе зменшити навантаження на дороги.

Так, вантажний хаб має власні під’їзні колії, сучасне обладнання, огороджений та забезпечений відеоспостереженням. Тут є вантажні машини, механізми, крани та навантажувачі.

Як розповідає заступник директора ТОВ «Імтрекс» Андрій Левченко, загалом у «порту» можуть одночасно завантажуватися 50 вагонів.

- Перед запуском терміналу ми відновили колійне господарство, придбали тепловози, поставили крани. Сьогодні роботи ще активно продовжуються. Вже запущено перші потяги, які прямують як на Європу, так і на великі порти Одещини. Зовсім недавно прибув перший контейнер з Америки, транзитний час якого становив 30 діб. Це хороший результат. Для прикладу, на порти Чорного моря контейнер йде два місяці, - розповідає Андрій Левченко.

Тут вже є перший 50-ти тонний кран та інша навантажувальна техніка. Потужності «порту» планують збільшити до навантажування двох тисяч контейнерів у місяць. Саме з цього терміналу будуть відвантажуватися зернові культури, пиломатеріали, добрива та інші важливі сировини, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також