"Хрест доблесті" отримав на передовій

Нагороду "Хрест доблесті" солдату з Острожчини Юрію з позивним Санітар на передовій лінії фронту вручив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Юрій на фронті - від початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Його за неймовірні людські якості, як сумління, дисциплінованість, вмотивованість командування ще на початку літа 2022 року призначили на посаду водія броньованого автофургона MaxxPro MPV.

Юрій доводив, що спроможний виконувати найскладніші завдання в неймовірних умовах, знаходити вихід, здавалося б у безвихідних ситуаціях. Виконуючи свої завдання він діставався тих точок, куди ніхто інший дістатися не був спроможний. І, що найголовніше, - завжди повертався у визначену точку.

Санітар не зважав навіть на масовані ворожі наступи - неодноразово виїжджав на бойові позиції під постійними артилерійськими та мінометними обстрілами окупантів. Успішно брав участь у штурмових діях на Донеччині. І усе це - завдяки своїм професійним навичками та досконалому вмінню керувати броньованим MaxxPro MPV під вибухи ворожих снарядів і мін та полювання ворога на українську техніку за допомогою дронів-камікадзе.

На Луганщині солдат Юрій підтримував наступ підрозділу на укріплені ворожі позиції. Санітар на бронеавтомобілі MaxxPro раптово заїхав до спостережних пунктів окупантів та висадив бойовий десант. Звісно ж наші піхотинці викурили загарбників, закріпилися на даних позиціях, чим допомогли проведенню штурмових дій. Цього разу його авто отримало механічні пошкодження внаслідок ворожого мінометного обстрілу, однак це не зупинило Санітара. Він успішно евакуював поранених побратимів.

Від першого дня призначення і до нині практично щодня солдат Юрій, воїн 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, виїжджає на MaxxPro MPV у самісіньке пекло боїв. І завжди, всупереч постійним масованим артилерійським та мінометним обстрілам, великій кількості FPV-дронів, він успішно виконує бойові завдання. Звісно ж бронеавтомобіль неодноразово зазнавав пошкоджень, але Санітар з побратимом швидко ставлять його в стрій.

За повідомленням Рівненського обласного ТЦК та СП

Читайте також