Керівник банку з пособниками у перуках знімали гроші своїх клієнтів

Керівник банку з пособниками у перуках знімали гроші своїх клієнтів

У Києві керівник філії Ощадбанку разом із двома спільниками зняли з рахунку клієнтки понад $169 тис. Фігурантам уже повідомили про підозру у шахрайств, повідомила 3 червня пресслужба Київської міської прокуратури.

"У травні керуючий філії банку зацікавився рахунком однієї з клієнток. Він скопіював усі дані рахунку, а також паспортні та персональні дані клієнтки та передав інформацію двом спільникам: чоловіку та жінці. Надалі його спільниця у перуці з підробленими документами видала себе за власницю рахунку", - сказано в повідомленні.

Отримавши доступ до валютного рахунку, зловмисники у той же день здійснили конвертацію доларів у гривні, переказавши таким чином майже 6,2 млн грн на відкритий ними гривневий картковий рахунок. Спільники за добу частково зняли готівку та на залишок придбали золоті прикраси, які у подальшому продавали.

До злочинної групи входило троє осіб: 32-річний керуючий філії банку й двоє його знайомих 42 і 29 років.

Крім того, слідство встановило ще п'ятьох потерпілих, з рахунків яких вони аналогічним чином зняли кошти. Точну суму завданих їм збитків наразі встановлюють, за попередніми підрахунками вона може сягати 10 млн грн.

"Встановлюється причетність спільників до заволодіння грошима інших клієнтів банку на суму понад $250 тис. Ще майже $110 тис. та €7 тис. вони намагались переказати на власні рахунки, але їм це не вдалося", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків поліцейські вилучили у фігурантів низку речових доказів, зокрема "чорнові" записи та телефони з листуванням, перуки, які використовувала одна з фігуранток для маскування, гроші та ювелірні прикраси, придбані за кошти потерпілих, а також три автомобілі.

Наразі слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

За вчинене фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також