Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки

Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки

В українському уряді розробили Стратегію продовольчої безпеки до 2030 року, де прописані пріоритети у сфері продбезпеки.

Як розповіли у Держпродспоживслужбі, відповідно до стратегії, в Україні буде створена система національного та регіонального моніторингу продовольчої безпеки, щоб виявляти та запобігати продовольчим загрозам. Також розроблять та впровадять план дій забезпечення населення продуктами харчування за умов надзвичайних ситуацій. Передбачені і заходи щодо розвитку сталого с/г виробництва, диверсифікація виробництва та створення сталих виробничо-збутових систем, додали у відомстві.

 

Окрім того, у Держпродспоживслужбі нагадали, що в Україні триває впровадження національної системи контролю якості та безпеки продуктів харчування. Вона буде тотожна системі Євросоюзу, та, зокрема, матиме ключовий принцип забезпечення контролю – “від поля до столу”. Вже зараз є певні результати такого плану євроінтеграції. Серед них – нарощування обсягів торгівлі між Україною та ЄС аграрної і харчової продукції, стверджують у відомстві.

 

Раніше повідомлялося, що в Україні маркуватимуть харчові продукти за європейськими стандартами. Затверджено Порядок та спеціальні вимоги до маркування з обов’язковою вказівкою ??країни походження чи місця походження Міністерством розвитку економіки.

Читайте також