Гроші замість

Гроші замість "бейбі-боксів"

Замість «бебі-боксів» батьки отримуватимуть кошти на особисті рахунки. Це передбачено на 2020-2021 роки.

 

Так, відтепер батьки дитини замість натуральної допомоги отримуватимуть компенсацію у розмірі 5000 грн. Допомога здійснюватиметься із залученням АТ «Комерційний банк «ПриватБанк», де батьки відкриють рахунок із спеціальним режимом використання та отримають спеціальну соціальну картку «Пакунок малюка».

«Ці кошти надходитимуть на поточний рахунок, за які можна буде придбати товари для немовлят і породіль. Зокрема, дитячий одяг, взуття, іграшки, підгузки та багато іншого. Нині в області понад 4 тисячі родин вже очікують на таку допомогу», - розповідає начальниця відділу з питань оплати праці та соціально-трудових відносин департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Тетяна Кульчицька.

Батьками подається заява з необхідними документами до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення подається. Звернутися за компенсацією можна протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно упродовж року витратити кошти виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль.

Читайте також