Грабіжники відібрали у пенсіонерки з Бронників 30 тисяч гривень

Грабіжники відібрали у пенсіонерки з Бронників 30 тисяч гривень

У селі Бронники Рівненського району двоє невідомих чоловіків напали на 79-річну жінку після того, як вона їх погодувала. Зловмисники зв’язали постраждалій скотчем руки та ноги. Аби не кричала, заклеїли рота. Нишпорили у хаті понад годину і таки знайшли гроші, які старенька заощаджувала роками.

79-річна Галина після смерті сина мешкає одна. І нині старенька боїться за своє життя, бо постраждала за свою доброту, впустивши до будинку двох чоловіків. Тепер має на голові синці та подряпини.

Жінка якраз замітала подвір’я, коли зайшли двоє чоловіків. Один запевнив: минулої осені він нібито обрізав у неї дерева.

- І каже мені: це зі мною хлопець з Рогачева. Він глухонімий. Дуже голодний, але не може попросити. А я, мовляв, їсти не хочу, то зробіть мені лише чаю, - розповідає пані Галина.

Бабуся пішла до кухні смажити яєчню. Приготувавши страву, запросила чоловіків до веранди. Потім відволіклась на телефонний дзвінок. Один з непроханих гостей пішов за нею в кімнату.

- Зайшов мені за спину і вдарив мене у висок. У мене відразу запаморочилась голова. Тоді він вдарив вдруге. І я знепритомніла, - розповідає постраждала.

Отямилась, коли чоловіки перев’язували їй руки та ноги скотчем. Бабуся запитала: чого їм треба. Розбійники не відповіли, натомість заклеїли їй рота. Понад годину нишпорили в шафах. І таки знайшли усі заощадження пенсіонерки – 30 тисяч гривень.

Коли зловмисники пішли, ще з півгодини пані Галина розплутувала собі руки та ноги. Поліцію та швидку їй викликала одна з сусідок, до якої постраждала звернулась за допомогою.

- У потерпілої ми діагностували закриту черепно-мозкову травму, забійну рану голови, - каже старший лікар зміни Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги Любов Волинець.

Щоб якнайшвидше спіймати зловмисників, працівники карного розшуку працювали усю ніч. З’ясувалось: підозрілих чоловіків у Бронниках бачило кілька людей.

Пані Софія каже: їй розповідала про незнайомців сусідка.

- Вона розповідала: вони з папкою були якоюсь. Сусідка ще подумала, що то газовики перевіряють лічильники у селі. Та незнайомці пішли до ставка. Там присіли і випили щось із пляшок, - розповідає пані Софія.

У поліції напад на бабусю кваліфікують як розбій.

- Поліцейські вилучили відео із камер спостереження, зібрали також іншу доказову базу і мають певні напрацювання. Однак поки що в інтересах слідства деталей ми не розголошуємо, - коментує речниця ГУ Нацполіції в Рівненській області Марія Юстицька.

Зловмисникам, якщо їх знайдуть, загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. Та навіть настільки суворе покарання, зізнається постраждала бабуся, не поверне їй віру у людей, з якими вона поділилась їжею.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також