Госпіталь на Рівненщині отримав сучасний комп’ютерний томограф

Госпіталь на Рівненщині отримав сучасний комп’ютерний томограф

Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни отримав сучасний комп’ютерний томограф виробництва Canon Medical Systems Corporation (Японія). Медичне обладнання придбано та доставлено на замовлення Міністерства охорони здоров’я.

Обласний госпіталь забезпечує надання висококваліфікованої реабілітаційної допомоги хворим з різних куточків України. Щороку в медзакладі проходять лікування майже п’ять тисяч пацієнтів, з них майже півтори тисячі – це пацієнти з наслідками важких черепно-мозкових травм і травм спинного мозку.

Завдяки наявності сучасного комп’ютерного томографа лікарі зможуть використовувати найновітнішу методику діагностування, а пацієнти – отримувати медичну допомогу найвищого рівня.

Зазначимо, що комп’ютерна томографія (КТ) – це сучасний метод променевої діагностики, заснований на застосуванні рентгенівських променів. Використання даного методу в госпіталі дасть можливість краще обстежувати хворих, в тому числі з наслідками важких черепно-мозкових та травм спинного мозку.

Після проведення капітального ремонту приміщень було виконано монтаж обладнання, проведено навчання медичного персоналу та встановлено джерело безперебійного живлення відповідного класу.

Наразі у медзакладі проводять підготовку документів для отримання ліцензії, після чого комп’ютерний томограф запрацює на повну потужність.

Читайте також