Голубці з млинцями з Рівненщини  - нематеріальна культурна спадщини України

Голубці з млинцями з Рівненщини - нематеріальна культурна спадщини України

Страва, яку готують на Рівненщині, стала частиною нематеріальної культурної спадщини України. Йдеться про радивилівські голубці з млинцями. Ця страва побутує тривалий час, а рецепт приготування передається від матері до доньки, повідомили у Facebook Рівненської ОДА.

Рішення про розширення переліку елементів нематеріальної культурної спадщини "Приготування української традиційної страви "Голубці" стравами з різних регіонів держави прийняло Міністерство культури та інформаційної політики України.

У 2023 році Радивилівська громада на Рівненщині подала пакет документів щодо місцевої страви, яка називається "Голубці з млинцями" або "Рулетики по-радивилівськи". Рецепт належить жінці, яка у молоді роки була у наймах в заможних людей, що проживали в селі Перенятин і принесла його у свою родину. В той час голубці з млинцями готувалися тільки на великі свята: Пасху, Різдво, храмове свято, дні народження, йдеться у дописі облдержадміністрації.

"Наприкінці року ми маємо ще один здобуток у проєкті "Рівненщина на смак". Тож кіровоградські "Голубці" доповнено традиційною стравою з Рівненщини — "Голубці з млинцями". Ми не тільки бережемо свої традиції, а й разом з іншими областями формуємо неповторну гастрономічну спадщину України. Дякуємо Міністерству та нинішньому його очільнику — Ростиславу Карандєєву за підтримку", — зазначила начальниця обласного управління культури і туризму Любов Романюк.

 

Читайте також