Глава МВС назвав попередні причини аварії на «Рівнеазоті»

Глава МВС назвав попередні причини аварії на «Рівнеазоті»

Глава Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський назвав попередню причину витоку отруйних газів на підприємстві "Рівнеазот".

Як повідомив Денис Монастирський на сьогоднішньому засіданні Уряду, це може бути відсутність модернізації обладнання підприємства в останні десятиліття. 

- Вчора о 16.57 на приватному акціонерному товаристві "Рівнеазот" сталася аварійна зупинка - спрацювала автоматика агрегату цеху неконцентрованої азотної кислоти та відбулася розгерметизація трубопроводу. Відбувся разовий викид нітрозних газів на території заводу, який бачили громадяни та потрапив у засоби масової інформації. Вже через 26 хвилин персоналом об'єкту витік газу було припинено. Внаслідок події призупинено роботу однієї ділянки цеху азотної кислоти. Сам виробничий процес не зупинявся. Постраждалих та забрудення території не зафіксовано. - сказав Денис Монаcтирський. 

Він також наголосив, що за інформацією ДСНС, викид газу не становить загрози життю та здоров'ю населенню,

- Якщо ми говоримо про причини, то саме підприємство функціонує з 1969 року. За попередньою інформацією, капітальний ремонт із заміною трубопроводів не відбувався останні десятиліття, тому попередніми причинами можуть бути невідповідність матеріалу трубопроводів заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу. Остаточний висновок зробить спеціальна комісія, яка зараз працює на території підприємства, - додав глава МВС.  

Він також нагадав, що у поліції за вказаним фактом будо внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 273 КК України (порушенян правил небезпеки на вибухонебезпечних підприємствах або цехах). 

Також з метою недопущення подібних ситуацій у майбутньому було запровоновано Держпраці, Державній службі надзвичайних ситуацій та Держекології провести спільні позапланові перевірки всіх хімічно-небезпечних підприємств першого та другого ступеня хімічної небезпеки. 

Читайте також