Єврокомісія підрахувала, скільки українських біженців залишилося в ЄС

Єврокомісія підрахувала, скільки українських біженців залишилося в ЄС

На батьківщину з Євросоюзу вже повернулися понад 3 млн. українських біженців, у країнах ЄС залишається близько 3,7 млн. людей. Про це заявила єврокомісар із внутрішніх справ Ільва Йоханссон на прес-конференції за підсумками неформальної зустрічі глав МВС ЄС у Празі.

«Приблизно 6,7 млн. українців перетнули кордон Євросоюзу і близько 3 млн. українців вже повернулися, – заявила вона. – Насправді є інформація, що повернулися вже 3,5 млн. осіб, але 3,7 млн. осіб зареєструвалися для отримання притулку в ЄС. Хтось із тих, хто зареєструвався, вже міг повернутися, хтось міг зареєструватися двічі в різних країнах ЄС, тобто тут є накладки, але загалом від 3,2 до 3,7 млн. українських громадян знаходяться на території ЄС».

Вона підтвердила, що приплив біженців з України до Євросоюзу практично зійшов нанівець – до рівня до 24 лютого 2022 року. Тим часом, за її словами, в ЄС очікують на початок нового навчального року ще деякого відтоку українських біженців.

За інформацією єврокомісара, серед країн ЄС за кількістю українських біженців на душу населення зараз на першому місці Чехія, на другому – Польща, за ними йдуть Естонія, Болгарія та Латвія.

Читайте також