Двох дубенчан судитимуть за вимагання неіснуючого боргу

Двох дубенчан судитимуть за вимагання неіснуючого боргу

Слідство встановило, що двоє мешканців Дубна упродовж кількох місяців вивозили 18-річного місцевого жителя за місто, били, погрожували зброєю й загалом стягнули з нього 8,5 тисячі гривень.

За версією слідства, влітку 2022 року на 18-річного жителя Дубна своїм старшим знайомим поскаржилися неповнолітні. Той нібито безпідставно втрутився у їхній конфлікт. Після того в нього двоє тоді ще 21-річних дубенчан із погрозами та із застосуванням фізичного насильства почали вимагати гроші.

- Поблизу місцевої водойми вони мисливською рушницею декілька разів ударили по коліну,  обличчю і наказали  принести їм 5 тисяч гривень. Наступного разу його завезли в лісопосадку. Погрожували пістолетом і ножем, наносили удари ногами та руками по обличчю і тулубу, збільшивши цього разу суму до 7000 гривень. Крім того, після передачі "заборгованої" суми один із нападників вирвав з рук потерпілого ще 1500 гривень, - повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції у рівненській області.

Загальна сума завданої матеріальної шкоди становить 8,5 тисячі гривень. У березні 2023 року дубенчанин звернувся в поліцію. Після завершення слідства обвинувальний акт щодо двох дубенчан направили до суду. Їм інкримінують грабіж та вимагання неіснуючого боргу. Санкція статті передбачає ув'язнення до 12 років.

Читайте також