Двоє затриманих — у СІЗО, ще двоє — під домашнім арештом

Двоє затриманих — у СІЗО, ще двоє — під домашнім арештом

Четверо мешканців Рівненщини, як встановлено досудовим розслідуванням, організували схему для чоловіків призовного віку втекти за кордон. Вони, використовуючи дві свої транспортні фірми, вносили дані клієнтів до ІС «Шлях» під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення.

Зловмисники детально інструктували клієнтів щодо особливостей перетину кордону, скеровували їх на різні пункти пропуску, підшуковували для своєї діяльності різні авто та організовували повернення до України транспортних засобів, якими виїжджали ухилянти.

Загалом чоловіки незаконно переправили до Європи 25 військовозобов’язаних осіб, які насправді були фіктивно працевлаштовані та не мали законних підстав для перетину державного кордону України під час воєнного стану.

Тому, двом власникам підприємств повідомлено про нові підозри, а також встановлено особи ще двох учасників схеми та оголошено їм підозри. Усім фігурантам вже обрано запобіжні заходи, двом - тримання під вартою з можливістю внесення застави, ще двом – цілодобовий домашній арешт.

Санкція статті, яку інкримінують фігурантам справи, передбачає максимальне покарання -  позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна, повідомляє пресслужба прокуратури Рівненської області.

Читайте також