Доставка повісток поштою: забрати за три дні

Доставка повісток поштою: забрати за три дні

Кабінет Міністрів ухвалив нові зміни до правил надання послуг поштового зв'язку, які тепер регулюють процедуру доставки та вручення повісток. Про це свідчить постанова уряду №1147.

Відтепер рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" доставлятимуть адресату особисто. У разі відсутності адресата за місцем проживання працівники пошти залишатимуть повідомлення в поштовій скриньці або інформуватимуть його телефоном.

Якщо протягом трьох робочих днів після інформування адресат не з’явиться для отримання листа, поштовий працівник ставитиме позначку "адресат відсутній за зазначеною адресою", і лист буде повернено до відправника, тобто у ТЦК.

Згідно із законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", якщо громадянин відмовляється отримати рекомендований лист або його неможливо знайти за вказаною адресою, поштове відділення робить відповідну позначку в повідомленні про вручення. У такому разі лист вважається офіційно врученою вимогою, навіть якщо громадянин фактично не отримав його особисто, отже - ТЦК має право виписати штраф у розмірі від 17 000 до 25 500 грн.

Зміни також стосуються судових повісток, які відтепер можуть доставлятися разом з повістками ТЦК, і підлягають особистому врученню адресатам.

Читайте також