Допомагав знятися із військового обліку – тепер на лаві підсудних

Допомагав знятися із військового обліку – тепер на лаві підсудних

На лаву підсудних потрапить 32-річний мешканець Дубна, який переправляв ухилянтів за кордон. Дубенська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 32-річного чоловіка, який сприяв у виготовленні фіктивних документів, що давали можливість безперешкодного виїзду військовозобов’язаних за межі України.

Слідство встановило, що обвинувачений оформляв своїм «клієнтам» документи щодо їхньої непридатності до військової служби зі зняттям з військового обліку, чим сприяв незаконному перетину державного кордону України чоловіків мобілізаційного віку. Свої послуги він оцінював у 8800 доларів.

Чоловіка затримали на початку цього року, після отримання другої частини коштів та передачі необхідних документів. Правоохоронці встановили, що насправді документи про непридатність до військової служби «клієнта» зі зняттям його з військового обліку – фальсифіковані.

Обвинувачений вже не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців. Наразі у Бродівському районному суді Львівщини на розгляді перебуває обвинувальний акт стосовно цього ж чоловіка за вчинення аналогічного злочину.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також