Добу блукав, замерз, не спав. У лісі відшукали порушника кордону, який потребував медичної допомоги

Добу блукав, замерз, не спав. У лісі відшукали порушника кордону, який потребував медичної допомоги

Чим складніший маршрут, тим менше шансів натрапити на прикордонників, мабуть так думав ухилянт, який заблукав на шляху в Румунію

До прикордонників відділу прикордонної служби «Фальків» Чернівецького загону звернулися представники ДСНС. На їхню «Гарячу лінію» надійшов дзвінок від чоловіка, який заблукав у прикордонні та потребував медичної допомоги.

Після півторагодинних пошуків спільна пошукова група у складі прикордонників, представників ДСНС та поліцейських виявила 32-річного мешканця Запорізької області. Як з’ясувалося, він намагався незаконно потрапити до Румунії та не розрахував свої сили і заблукав. Майже добу чоловік намагався знайти дорогу, потім у нього підвищився тиск і він зателефонував рятувальникам.

Від правоохоронців порушник дізнався, що довго йшов взагалі не в той бік, адже знайшли його в 15 кілометрах від омріяного державного кордону.

Лікарі ДСНС надали чоловіку медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. А прикордонники склали на блукальця адмінпротокол за спробу незаконного перетинання кордону (ст. 204 КУпАП).

Зазначимо, що лише протягом минулих вихідних прикордонники Чернівецького загону затримали 41 чоловіка призовного віку за спробу незаконно перетнути кордон, повідомила Державна прикордонна служба України

Читайте також