Для українських школярів розпочали конкурс «STOPFAKE» 

Для українських школярів розпочали конкурс «STOPFAKE» 

Конкурс для школярів 1-11 класів організував освітній проєкт «На Урок».

Всеукраїнський інтернет-конкурс «#StopFake» триває з 22 жовтня по 25 листопада. Про це повідомили на сайті освітнього проєкту “На урок”.

На учасників чекає багато корисної інформації та цікавих завдань, із яких можна дізнатися факти про інформаційне суспільство та передумови його появи, а також за допомогою яких навчитися розрізняти та спростовувати фейки.

До участі запрошують учнів 1-11 класів. Після реєстрації на сайті можна одразу ж одразу розпочати виконувати завдання. При чому для різного віку підготували різні завдання.

Основні переваги інтернет-конкурсу:

  • конкурс проходить у зручному онлайн-форматі і авдання потрібно розв’язувати прямо на сайті, куди можна потрапити з комп’ютера або планшета, під’єднаного до інтернет-мережі;
  • учень сам обирає час для участі в конкурсі (в проміжку, зазначеному організаторами), проте всі завдання потрібно розв’язати за один раз, вклавшись у 60 хвилин;
  • після завершення роботи на завданнями учень побачить свій результат та зможе отримати свою нагороду.

Учасники конкурсу, окрім того, що отримають безліч цікавої інформації та корисних навичок отримають дипломи та сертифікати.

Нагадаємо, в Україні до тижня медіаграмотності, який розпочався 1 листопада, підготували проєкт “Фільтр”. Серед запланованих заходів Фільтра до тижня медіаграмотності — телевізійний проєкт із Суспільним, флешмоб #яфільтрую, серія онлайн-дискусій  “Медіаграмотність та освіта, медіа, бізнес”, запуск національного конкурсу “Репортер” у співпраці з UNICEF та Шведським посольством та публікація тулкіту з медіаграмотності для шкіл від Шведського інституту на сайті Фільтра.

Читайте також