Чому Україна обрала для операції саме Курщину: коментар Сирського

Чому Україна обрала для операції саме Курщину: коментар Сирського

Курщину Україна обрала для удару, оскільки ця область РФ виявилась найслабшим місцем в обороні ворога.

Загарбники планували використовувати цю територію як плацдарм для подальших дій, зокрема, атаки на Сумську область, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю CNN.

- Росіяни збирались прорвати кордон за кілька днів після наступу на Харківському напрямку 10 травня. Для нас цей напрямок завжди був загрозою. Тому, оцінюючи свої можливості, ми обирали найслабше місце в обороні противника, в його структурі. Це знижувало загрозу наступу загарбників, не давало противнику діяти й перенесло в результаті бойові дії на територію ворога, щоб той міг відчувати те, що ми відчуваємо щодня, - сказав він.

Збройні сили України створили свою зону безпеки в районі Курської області.

Коли росіяни почали зазнавати втрат на Харківщині, вони були змушені перекидати туди підрозділи, які були у Курській області. Завдяки операції у Курській області вдалося не лише убезпечити Сумщину, а й поповнити обмінний фонд російськими окупантами.

- Однак, попри провал операції, окупанти не хотіли відмовлятися від свого плану та розглядали цей плацдарм для подальших своїх дій. Коли у травні стало зрозуміло, що затримка наступу на Суми є тимчасовою, було вирішено, що треба діяти. Україна робить все можливе, щоб не втратити Покровськ і Курська операція допомагає у цьому. Зокрема, вона позбавила окупантів можливості маневрувати своїми частинами, - додав Сирський.

Читайте також