Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у

Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону

Через погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією Закарпатська область вже з наступного тижня переходить у "жовту" зону епідеміологічної небезпеки

 У зв’язку з цим змінять роботу освітні заклади, повідомив голова Закарпатської ОДА Андрій Полосков на своїй сторінці у Facebook.

З наступного тижня Закарпаття буде віднесено до жовтого рівня небезпеки. Це означатиме, що зможуть працювати лише ті заклади освіти, де вакциновано 80 або більше відсотків персоналу однією або двома дозами вакцини. Заклади освіти, де вакциновано менше 80% персоналу, будуть закриті на карантин, - наголосив Полосков.

Зокрема, заклади освіти, де вакциновано менш як 80% персоналу, закриють на карантин. Окрім цього голова Закарпатської ОДА опублікував списки шкіл в області, які не працюватимуть внаслідок посилення карантинних вимог.

Закликаю всіх освітян, хто ще не зробив щеплення, прийняти правильне рішення, і вакцинуватися, щоб не позбавляти дітей права на освіту, а батьків – права на роботу, - додав посадовець.

Нагадаємо, що на цьому тижні уряд затвердить нові карантинні обмеження, що враховують послаблення для вакцинованих від коронавірусу. Міняти обмеження, що діють в різних зонах, не будуть, але вакциновані отримають безліч переваг. Так, у "жовтій" зоні переваги будуть поширюватися навіть на тих, у кого поки тільки одна доза щеплення.

Читайте також