Бізнесмена застрелили з його ж зброї

Бізнесмена застрелили з його ж зброї

На вулиці Льонокомбінатівській біля кафе «La bulka» застрелили відомого у Рівному 51-річного підприємця Едуарда Патіса. Сталося це 21 грудня близько 21-ї години.

Як повідомили у поліції, між бізнесменом і 31-річним чоловіком та компанією, яка разом з ним відпочивала у кафе, виникла сварка. Що стало причиною — з’ясовують слідчі. Відомо, що Патіс пішов додому, а повернувся з мисливською рушницею. Невдовзі пролунали постріли, які почули люди з навколишніх будинків. Викликали поліцію, яка виявила на газоні, неподалік кафе, застреленого бізнесмена.
За висновками судмедекспертизи, Едуард Патіс загинув внаслідок поранення в груди. Як кажуть у поліції, постріл було здійснено з відстані двох метрів і з рушниці бізнесмена. То хто ж натиснув на курок — з’ясовують. Але підозрюваного 31-річного мешканця с. Бармаки, що під Рівним, затримали. Проте чоловік свою причетність до вбивства заперечує. Тож поки йому підозри не оголосили. До поліції доставили й інших учасників цієї сварки. Їх усіх опитали.

Кримінальне провадження відкрили за фактом навмисного вбивства. Досудове розслідування з метою встановлення обставин, що підлягають доказуванню, триває. Вилучену рушницю, зареєстровану на Едуарда Патіса, та гільзи направлено для проведення балістичної експертизи. Крім того, призначено ще низку експертиз. За їхніми результатами та після проведення необхідних слідчих дій прийматимуть рішення про повідомлення зловмиснику про підозру.
Тим часом у гастрономі, який поряд з кафе, що належить Патісу, розповідають, що затриманий не раз скуповувався в їхньому закладі. Про свого господаря відгукуються позитивно, кажуть, що був неконфліктним.
Нагадаємо, Едуард Патіс — рівненський бізнесмен, власник гастроному та кав’ярні, що неподалік місця вбивства. Цього року балотувався депутатом у міську раду, але не пройшов. У нього залишилися дружина й син.
Також відомо, що у лютому 2019 підприємець Едуард Патіс учинив стрілянину на вулиці Фабричній у Рівному. Стріляв гумовими кулями у двох п’яних рівнян, котрі, як написала поліція, «справляли природні потреби» під його магазином.
Серйозних травм чоловіки не отримали, проте правоохоронці притягнули Патіса до відповідальності за статтею Кримінального кодексу України.

Читайте також