Біля кордону з Україною будують військове містечко

Біля кордону з Україною будують військове містечко

У Гомельському районі Білорусі будують військове містечко. Воно може бути розміщене на відстані близько 50 км від кордону з Україною, повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"За нашими даними, військове містечко буде побудоване на базі п'яти занедбаних дитячих таборів ("Чайка", "Вогник", "Галактика", "Ливарник" та "Лісова галявина"), розташованих в урочищі біля села Нова Буда у Прибірській сільраді Гомельського району", - йдеться у повідомленні.

Дані Google Maps свідчать, що у районі колишнього дитячого табору "Галактика" був клуб активного відпочинку "Корсар". Він пропонував ігри у лазертаг, пейнтбол та інше. 6 листопада в Instagram клубу з'явився пост, у якому йшлося про зміну ігрового майданчика. Причини цього не повідомляли.

"Раніше ми також повідомляли про тендер на вирубку дерев та чагарників, а також вивіз будівельних відходів із місця будівництва військового містечка. Зміна майданчика щодо ігор клубом "Корсар" може бути пов'язана з будівництвом військового містечка. Відповідно наша інформація про місце будівництва отримала ще одне підтвердження", - кажуть аналітики.

До слова, ситуація у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському і Поліському напрямках залишається незмінною. На Сіверському і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У Білорусі в прикордонних з Україною районах перебувають близько 1800 білоруських військових, сказав командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Читайте також