Більше 10 сімей Рівного готові прийняти дітей із зони бойових дій

Більше 10 сімей Рівного готові прийняти дітей із зони бойових дій

Від початку війни за кордон виїхала лише одна сім’я (будинок сімейного типу).

Про це повідомив начальник служби у справах дітей Рівненської міської ради Андрій Міщеня. За його словами, ця сім’я вихала о Словаччини. Усі інші батьки-вихователі, які створили будинки сімейного типу, та їх вихованці залишилися у Рівному.

Окрім того за цей час до служби у справах дітей звертається чимало сімей, які готові взяти й піклуватися про діток, які через війну залишися самі.

«Ми маємо перелік із щонайменше десяти сімей, які чекають, і у будь-який момент готові допомогти таким дітям, дбати про них,» - відзначив Андрій Міщеня.

У Рівному знайшов прихисток і 5-класник з Гостомеля. Він приїхав у наше місто один, але вже зараз перебуває у родинному колі. Саме тут знайшлася сім’я, яка взяла хлопчика до себе, аби дитина не почувалася самотньо, була оточена турботою й добротою.

Іще двоє дівчаток з Чернігова – 15 та 13 років - за допомогою рівненських служб таки змогли виїхати за кордон. Як розповів Андрій Міщеня, одна з них навчалася на Волині у військовому ліцеї, опікуни не змогли приїхати за нею, тож тітка привезла її до Рівного. Інша дісталася нашого міста у супроводі знайомої сім’ї, бо ж опікунка не змогла виїхати разом із нею за станом здоров’я. Вже тут оформлялися документи, аби дівчатка могли виїхати в іншу країну.

Читайте також