Без музики в громадському транспорті: у Раді готують законопроєкт

Без музики в громадському транспорті: у Раді готують законопроєкт

Якщо говорити про відповідальність - вона буде лежати на перевізнику, якого можуть позбавити ліцензії.

У Верховній Раді працюють над законопроєктом, який забороняє будь-яку музику в салонах громадського транспорту. Про це розповів депутат від "євросолідарності" автор законопроєкту Володимир В’ятрович в ефірі каналу "Україна 24".

- Цей закон простий, але дуже необхідний і очевидний. Його мета - обмежити можливість "акустичного насильства" над пасажирами. Пасажир не повинен розділяти якісь уподобання водія, музичні або кінематографічні. Кожен бажаючий може слухати все, що він хоче в громадському транспорті, маючи навушники, це нормальна світова і європейська практика, - сказав В’ятрович.

Депутат розповів, яке повинно бути покарання для ефективності цієї ініціативи.

- На жаль, щоб до цього прийти в Україні, потрібно прийняти окремий закон, було багато скандалів, пов'язаних з тим, що пасажирів навіть висаджували. Я теж був учасником таких гарячих суперечок. Сподіваюся, після прийняття закону такого не буде. Якщо говорити про відповідальність - вона буде лежати на перевізнику, якого можуть позбавити ліцензії. Є всі підстави для того, щоб парламент спокійно прийняв цей закон, - сказав наредеп.

Читайте також