Батьки померлої у Рівному породіллі подаватимуть до суду

Батьки померлої у Рівному породіллі подаватимуть до суду

Це була третя бажана вагітність 27-річної Катерини із Рокитнівщини. Вона чекала на донечку. Щасливою мала б виносити новонароджену з пологового, втім, у середу, 19 травня, Катя померла у реанімації. За попереднім висновком патологоанатома, смерть настала через розрив матки та емболію навколоплідними водами, які потрапили в легені, повідомляє Радіо Трек.

Рідні переконані, якби їхній доньці зробили кесарів розтин раніше і не відтягували, трагедії можна було б уникнути.

- 14 травня дочка ходила на УЗД; показало, що плід розвинений на 40-41 тиждень. Дівчинка була 4 кілограми, Катю вже треба було кесарити, але вони відтягували, поки не розірвало матку, - переконана мама Каті Ніна Кириловець.

З Рокитного 27-річна жінка приїхала народжувати у Рівне, була впевнена, що так безпечніше. У міському пологовому Катя була під лікарським наглядом із 6 травня на збереженні. У неділю, 16 травня, вона розповіла мамі, що лікарі кажуть, ніби тонус матки підвищений – тобто дитина готова народитися.

- У понеділок, 17 травня, лікарі не почали кесарів розтин. І вночі з вівторка на середу вона померла. О 18-й вона вже не брала телефон. Ми не знаємо, що там відбувалось. Кожної ночі прошу, приснись мені, Катя, розкажи, що там було…

Народжувати у рівненському пологовому Каті порадили знайомі.

- Вони дочці радили, казали, що хороша лікарка. Та ця хороша лікарка навіть не вийшла до нас, коли ми приїхали до доньки. Ми її навіть в очі не бачили, - розповідають батьки.

Нині у міському пологовому триває службове розслідування, щоправда, за словами батька Каті, акушерку, яка приймала пологи, навіть не відсторонили від службових обов’язків.

- Вона працює у звичному режимі, - каже батько Каті Петро Кириловець.

У Рокитному в Каті залишились ще дві донечки. Шестирічна Настя цьогоріч піде до школи, втім, на її першому дзвонику мами вже не буде.

У Насті скоро випускний у садку, і вона вже каже, що “у всіх на святі будуть мами, а в мене не буде”, - зі сльозами на очах розповідає мама померлої породіллі.

Тато Каті Кириловець налаштований рішуче та буде подавати до суду. Чоловік впевнений - його донечка загинула через халатність медиків.

Минулого четверга 27-річну Катю поховали. Новонароджену дівчинку рідні назвали Ангелінкою. Незабаром донечку заберуть додому, виховувати її буде тато та батьки померлої породіллі.

 

Читайте також