Арестович пояснив, чому Росія стала гарантом безпеки України

Арестович пояснив, чому Росія стала гарантом безпеки України

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович пояснив, яким чином Росія потрапила до гарантів безпеки України. Також стало відомо, що країна-агресора не матиме права вето.

У відеозверненні за результатами переговорів у Стамбулі Арестович розповів:

Як Росія потрапила у гаранти безпеки України, питаєте ви. Так дуже просто, як постійний член Ради Безпеки ООН. Її ж не спеціально запрошували туди. Вона є серед інших членів Ради Безпеки

Радник глави Офісу президента пояснив, як працює цей механізм: у разі військової агресії проти України держави-гаранти безпеки повинні негайно припинити ці дії. Ці держави повинні розпочати екстрені консультації та надати військову, гуманітарну, технічну допомогу, включаючи закрите небо, включаючи постачання зброї, припасів та багато іншого.

Зазначається, що Росія не матиме вето в Раді Безпеки. Арестович сказав, що країна-агресор не отримає більшість із США, Великобританією та Польщею.

Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина готова бути гарантом безпеки України. При цьому він не уточнив, чи ця роль включатиме військовий компонент.

Джерело: Alexey Arestovych

Читайте також