Арештований саморобний всюдихід бурштинокопачам не повернули

Арештований саморобний всюдихід бурштинокопачам не повернули

Рівненський апеляційний суд відмовив бурштинокопачеві повернути арештоване майно - всюдихід кустарного виробництва та каністри з дизельним пальним.

Як повідомили у поліції, неподалік лісового масиву поліцейські викрили двох жителів села Переброди. З місця події правоохоронці вилучили всюдихід, на причепі якого були мотопомпа, 10 каністр із пальним та близько 500 грамів бурштину-сирця. Усе майно рішенням суду було арештовано.

Представник мешканця села Переброди оскаржив ухвалу слідчого судді суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду. Просив її скасувати, а майно — всюдихід і пальне в каністрах — повернути його довірителеві.

Чоловік, який змайстрував всюдихід із автомобіля ГАЗ-66, замінивши двигун із бензинового на дизельний, стверджував, що вирушив з односельчанином у болотисту місцевість на кілька тижнів збирати ягоди. Мовляв, цим промислом займається давно, а журавлина на весні добре ціниться.

Чому в кузові не було ягід, а лише мотопомпа, дизпальне і бурштин-сирець, 43-річний перебродівець пояснити суду не зміг.

Пояснення надав прокурор, який заперечив проти задоволення апеляційної скарги представника. Державний обвинувач роз’яснив, що під час аеророзвідки всюдихід було виявлено саме в місцях незаконного видобутку бурштину, а знаряддя, вилучено на місці події, лиш підтверджують справжні наміри чоловіків.

Рівненський апеляційний суд відмовив представникові у задоволенні апеляційної скарги. Ухвалу слідчого судді суду першої інстанції, якою накладено арешт на майно, залишив без змін.

Читайте також