Американці зробили прогноз щодо виборів у Рівному

Американці зробили прогноз щодо виборів у Рівному

Впливова американська організація передбачає вихід у другий тур Віктора Шакирзяна та Олександра Третяка.

Про це йдеться у статті «Atlantic Council» – незалежного неурядового аналітичного центру, що об'єднує провідних західних політичних та бізнес-лідерів. У матеріалі аналізується передвиборча ситуація в містах по всій Україні, зокрема у Рівному.

«Найвідкритіші перегони серед обласних центрів України відбуваються в Рівному, де після відходу чинного мера, після двох термінів на посаді, на політичну арену вийшла значна кількість кандидатів – 16. Бізнесмен Віктор Шакирзян суттєво витратився на кампанію і зараз дещо випереджає всіх у виборчих перегонах, але політичний новачок Олександр Третяк від «Європейської Солідарності» впевнено рухається до виходу в другий тур», – йдеться у статті.

«Кандидатура Третяка є найкращим шансом «Європейської Солідарності» виграти вибори мера у великому місті цього року, що підтвердив минулотижневий візит лідера партії, колишнього Президента Петра Порошенка у Рівне одразу після того, як він перехворів коронавірусом. Голова ОДА, який представляє «Слугу народу», Віталій Коваль та колишній народний депутат Юрій Вознюк від «За майбутнє!» мають рейтинг нижче 10% і намагаються відірватися від своїх суперників».

Читайте також