7 000 доларів - за довідку про непридатність: на Дубенщині затримали ділків

7 000 доларів - за довідку про непридатність: на Дубенщині затримали ділків

Двох чоловіків з Дубенщини викрили на організації схеми ухилення від мобілізації. За даними слідства, вони обіцяли посприяти отриманню довідки військово-лікарської комісії про непридатність до служби. Свої послуги чоловіки оцінили в 7 000 доларів.

Як встановило слідство, в січні цього року 46-річний дубенчанин та 38-річний мешканець села Тараканів пообіцяли допомогти чоловікові уникнути військової служби. Вони запевнили, що зможуть вплинути на голову та членів військово-лікарської комісії, які видадуть довідку про непридатність до служби та виключення його з військового обліку. А отже, зможе безперешкодно перетнути кордон.

У поліції кажуть, що ділки отримали завдаток — 3 000 доларів та 35 000 гривень. За це пообіцяли підготувати фіктивні результати обстеження та оформити стаціонарне лікування в одному із медзакладів. 46-річного дубенчанина затримали під час отримання 3 000 доларів.

- Під час проведення обшуків за місцем проживання та в автомобілях ділків поліцейські вилучили медичну документацію та військово-облікові документи на інших осіб, мобільні телефони та банківські картки, — повідомили у поліції.

Двом чоловікам обрали запобіжний захід — нічний домашній арешт. Їм повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Читайте також