15-річний українець Середа пройшов у півфінал стрибків у воду на Олімпіаді-2020

15-річний українець Середа пройшов у півфінал стрибків у воду на Олімпіаді-2020

Єдиний українець, якому вдалося подолати кваліфікацію.

Український стрибун Олексій Середа пройшов у півфінал стрибків у воду на Олімпійських Іграх у Токіо.

Середа був останнім представником України у стрибках у воду, який вийшов на кваліфікацію. Перед цим українці змагалися у чотирьох дисциплінах, у трьох із яких - чоловічі та жіночі стрибки з 3-метрового трампліну, а також виступ Софії Лискун на 10-метровій вишці - не проходили у фінал. 

Для 15-річного Середи це була друга участь на Олімпійських Іграх у Токіо. У фіналі синхронних стрибків українець разом із Олегом Колодієм посіли шосте місце. Середа мав можливість поборотися за вихід у півфінал Олімпіади-2020. Для цього йому потрібно було потрапити у 18 найкращих за підсумками кваліфікаційних змагань - і це йому вдалося.

У кваліфікації стрибків у воду з 10-метрової вишки змагалися 29 спортсменів. Вони мали виконати п'ять стрибків із різною складністю, виконання яких оцінювали судді.

Середа мав стартувати 27-м у програмі стрибків у воду. І після першої спроби йшов у топ-3 - 15-річний українець виконав стрибок зі складністю 3.2 на оцінку 81.60.

Загалом стартові три стрибки Середи були досить успішними - біля 80 балів (другий - 79.20 і третій, найскладніший - на 81.00).

Припустився помилки Середа під час виконання четвертого стрибка. Українець невдало увійшов у воду, за що отримав лише 40.80 - передостанній результат. Але навіть із цим стрибком він продовжив перебувати у топ-7.

П'ятим стрибком Середа майже закріпив себе у топ-6. Він показав сьомий результат раунду (76.50), але випередив Фігейредо Перейру, який опустився на сьоме місце.

У Середи залишався останній стрибок. І він його виконав на 76.80 та втримався на шостому місці.

Таким чином, Середа став першим і єдиним українським стрибуном у воду, що подолав кваліфікацію. І продовжить боротьбу за фінал, маючи шостий результат у кваліфікації - 435.90.

Читайте також